Menu

Speciaalbier Café De Markies

Beer Bar

19 Groot Schavernek Leeuwarden, Fryslân ( Map )

+31 6 41259568

Receive Venue Notifications

Receive alerts via Untappd on your mobile device when this venue adds new beers and/or events!

Choose notifications

Where

19 Groot SchavernekLeeuwarden, FR

Café Take Over/ Tap Take Over Brouwerij de Natte Gijt

Friday, February 22nd • 12:00 AM CEST

Hosted By Speciaalbier Café De Markies + Add to Calendar

Op vrijdag 22 februari kun je een café takeover verwachten van de Natte gij uit Weert, Limburg.

Wat houdt een tap takeover in? Of café take over?
We nodigen dan een brouwerij uit om alle 12 kranen te voorzien van bier uit hun brouwerij. Ook nemen de brouwers af en toe wat specials mee die we op fles verkopen. De brouwer(s) zijn zelf aanwezig dus je kunt alle vragen die je hebt aan hun stellen. Wij kiezen ervoor om een café take over te organiseren.
Het verschil met een tap take over is dat op deze avond alleen en ook alleen maar de Natte Gijt bieren schenken.
Ook zul je onze bierkaart dan niet vinden op de tafels. Waarom? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat wanneer je gedwongen wordt andere bieren te nuttigen je horizon wordt verbreed. Open staan voor, lef hebben om, zijn nodig voor verandering. En vieze (wat is vies?!?) is ook leren! Ook in bierland!
Wij laten jullie kennis maken met de bieren van de Natte Gijt op 22 februari 2019. Wees welkom!

De Natte Gijt brouwerij uit Weert.

Brouwerij de Natte Gijt is ontstaan doordat ze plezier beleven aan bier en dat willen ze met mensen delen! Jaren geleden maakten ze ons eerste brouwsel en het kwam uit een potje. Wel leuk, maar ze wilde meer.

Ze zijn op ontdekkingsreis gegaan in de bierwereld. Proeven, brouwerijen bezoeken en er over lezen. Daarna kwamen de bierfestivals en werden er zelfs vakanties aan besteed. Inmiddels zijn ze overgestapt naar het echte brouwen, maar dan wel alleen voor ons zichzelf. De reacties uit de omgeving waren heel leuk en we deden mee met wedstrijden. In mei 2011 werden ze Nederlands Kampioen Bierbouwen 2011. Dat was het laatste zetje om een bier op de markt te brengen.

Helaas was het niet mogelijk om grote hoeveelheden in hun eigen installatie te brouwen. Dat betekende een zoektocht naar een geschikte brouwerij waar ze gebruik van mochten maken.

Rudy staat voor het bier. Hij maakt de recepten en zorgt dat de bieren in orde zijn. Marc zorgt voor de verkoop en klantrelaties. Prima verdeeld, ieder moet doen waar hij goed in is!

Brouwerij de Natte Gijt is niet opgericht om groot kapitaal mee te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. Van ons bier moet je kunnen genieten met je vrienden, bier moet plezier brengen!

Where

19 Groot SchavernekLeeuwarden, FR

Our Cookie Policy, Terms of Service, and Privacy Policy have been updated. By continuing to browse our site you agree to these updates. For additonal information or feedback, visit help.untappd.com
I AGREE