Menu

New Badge: Beer Geeks Beat ALS

Responsive image

Het is overweldigend en hartverwarmend te zien wat de Nederlandse biergemeenschap voor elkaar kan krijgen als ze er met z'n allen de schouders onder zetten. De actie Beer Geeks Beat ALS, die al 4 maal eerder werd georganiseerd door de Facebook groep 'Beer Geeks', heeft bijna 290.000 euro opgehaald in 4 jaar tijd. Een ontzettend mooi bedrag, wat ons heel veel inspiratie en motivatie geeft om door te gaan!

Het idee voor de actie Beer Geeks Beat ALS is ontstaan toen de Facebookgroep vijf jaar bestond. Op hetzelfde moment behaalde de pagina 10.000 leden. Om dit te vieren moest er iets speciaals gebeuren. De Beer Geeks kwamen met het idee om samen met zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen een speciaal bier te brouwen. De opbrengst van de verkoop zou naar een goed doel gaan. Het goede doel werd Stichting ALS Nederland. De aanleiding was Oscar Wagner, ALS-patiënt en lid van de Beer Geek-community vanaf dag één.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en er is nog altijd veel geld nodig om ALS de wereld uit te krijgen. Geld voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak én een behandeling.

Het is daarom ook dat wij ter nagedachtenis aan Oscar, maar uiteraard ook voor al die andere mensen met deze verschrikkelijke diagnose, deze actie ook dit jaar weer oppakken om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Het Beer Geeks Beat ALS bier van deze vijfde actie, 'Viva la Vida', is een Imperial Weizen met sinaasappel en Palo Santo hout. Gebrouwen bij Lighttown Brewers te Eindhoven, met de steun van 84 Nederlandse brouwerijen en een aantal sponsoren. Het etiket is ontworpen door Erwin van Moll en bevat een kunstwerk van ALS patiënt Bernardus Muller. Met behulp van Cachaça werd een tinctuur gemaakt van het Palo Santo hout wat is toegevoegd. De sinaasappelsmaak werd voor het afvullen toegevoegd door een extract van verse schil.

Our Cookie Policy, Terms of Service, and Privacy Policy have been updated. By continuing to browse our site you agree to these updates. For additonal information or feedback, visit help.untappd.com
I AGREE